Termeni și condiții 
DATELE DE IDENTIFICARE ȘI ELEMENTE DEFINITORII

Site-ul www.optivog.ro este administrat de OPTIVOG LENS S.R.L, cu sediul în Arad, Str. Cărămidarilor, bl.3, sc. B., ap.10, înregistrată la Registrul Comertului cu J02/82/2015, C.U.I. RO34016745. Utilizarea Site-ului (incluzand accesul, navigarea și cumpărarea produselor de pe acest Site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele și consecințele ce decurg din aceasta.

În cuprinsul acestui document următorii termeni vor însemna:

“Site” – reprezintă Site-ul apartinând OPTIVOG LENS S.R.L., care se află la adresa www.optivog.ro, prin intermediul căruia clientul are acces la informații privind serviciile și produsele asigurate/oferite de OPTIVOG LENS SRL. în magazinele OPTIVOG si prin intermediul Site-ului www.optivog.ro;

“Cumpărător/utilizator/client” – reprezintă persoana, firma sau altă entitate juridică care accesează Site-ul și plasează o Comandă;

“Comanda” – reprezintă documentul electronic ce intervine ca formă de comunicare între OPTIVOG LENS SRL și Cumpărător, prin care OPTIVOG LENS SRL este de acord să livreze Cumpărătorului produsele iar Cumpărătorul este de acord să primească aceste produse și să efectueze plata online a acestora sau cu plata la livrare.;

“Specificații”: toate specificațiile și / sau descrierea produselor, inclusiv felul în care sunt precizate în Comandă;

“Cont” – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail si o parola care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, adresa de livrare etc.).

“Produse” – orice produs sau serviciu prezentat pe Site, inclusiv cele menționate în Comandă sau privitoare la felul în care acestea urmează a fi furnizate Cumpărătorului de către OPTIVOG LENS SRL;

Prin accesarea și utilizarea Site-ului sau cumpărarea produselor prezentate pe Site vă exprimați acceptul față de dispozițiile prezentului document, precum și a Politicii de Confidențialitate care face parte integrantă din acesta, și vă obligați să îl verificați periodic. Vă recomandăm să cititi cu atenție acest document.

MODIFICAREA TERMENILOR

OPTIVOG LENS SRL își rezervă dreptul de a modifica oricând "Termenii și Condițiile", fără o notificare în prealabil sau fără precizarea motivelor. Modificarile vor fi realizate prin actualizarea acestui document, devenind obligatorii și cu efect imediat. Continuarea accesării și utilizarii Site-ului sau cumpararea produselor prezentate pe Site de către dumneavoastră după modificarea prezentului document va constitui acceptarea modificărilor realizate.

INFORMAȚII DESPRE PRODUSE

Toate produsele comercializate pe Site sunt autentice. S.C. OPTIVOG LENS SRL declară pe propria răspundere, în conformitate cu prevederile O.G nr.21/1992 privind Protecția Consumatorilor, cu modificarile și completările ulterioare ale Legii nr.296/2004 privind Codul Consumatorului și ale Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, că produsele comercializate sunt în conformitate cu normele de calitate în vigoare ale Comunității Europene. Prețurile sunt exprimate în lei și conțin TVA, conform legislației în vigoare.

În descrierea produselor sunt menționate dimensiunile (aproximative), materialul, tipul, brand-ul, greutatea (aproximativă), culoarea și forma produsului. Vă rugăm să țineți cont de toate aceste detalii înainte de a achiziționa produsele. Dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea produsului ne puteți contacta prin e-mail la adresa office@optivog.ro sau la nr. de telefon 0357 805 081. Imaginile de pe www.optivog.ro au caracter informativ. Nuanța, tonul și intensitatea culorii pot varia în funcție de monitor.

Optivog lens SRL poate retrage o ofertă de produse sau o poate modifica în orice moment, fără a datora daune sau alte penalități către nici un potențial client.

Facturarea produselor achiziționate se face exclusive în RON folosind informațiile furnizate de Client în formularul destinat. Optivog lens SRL nu răspunde de corectitudinea informațiilor furnizate de client pentru factură.

În cazul plăților online societatea Optivog Lens SRL nu este / nu poate fi făcută responsabilă pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai clientul.

În imaginile produselor și/sau serviciilor OPTIVOG LENS SRL își rezervă dreptul de a utiliza și alte produse (accesorii / etc) care pot să nu fie incluse în costurile produselor respective și implicit nu vor fi livrate la achiziția produselor.

ÎNGRIJIREA PRODUSELOR:

Ochelarii-alcătuiți din ramă și lentile – sunt dispozitive optice individuale, fiind destinați purtării de către o singură persoană. Scopul acestora este corecția unui viciu de refracție și/sau protecția sănătății ochilor.

Lentilele de ochelari se vor curăța prin spălarea cu apă și săpun lichid, clătirea lor și ștergerea lor cu o lavetă moale și curată, confecționată din material textil. Rețineți faptul că șervețelele din hârtie conțin fibre de celuloză ce pot deteriora suprafețele lentilelor. Pentru ștergerea lentilelor nu se utilizează șervețele de hârtie, șervețele umede și/sau substanțe chimice (acetonă, spirt, soluție de curățat geamuri sau alte substanțe agresive similare) care pot deteriora tratamentele aplicate.

Se va evita folosirea de substanțe chimice în apropierea ramelor sau lentilelor. Evitați folosirea fixativului când purtați ochelarii. Folosiți fixativul tot timpul înainte de a folosi ochelarii.

Evitați bazinele cu clor când purtați ochelarii. Clorul poate duce la deteriorarea tratamentelor aplicate pe lentile.

Ochelarii se păstrează într-un toc corespunzător dimensional, prevăzut în interior cu material moale și curat.

Ochelarii nu se așează niciodată cu lentilele în jos pe suprafețe dure, nu se pun în buzunar sau în poșetă fără toc pentru a nu se zgâria sau presa.

Evitați așezarea ochelarilor pe bordul autoturismului, în special atunci când sunt temperaturi ridicate. 
Nu lăsați și nu folosiți ochelarii lângă surse de căldură, foc deschis sau alte posibile zone cu temperaturi extreme.

Verificați periodic șuruburile ramelor deoarece din cauza manevrelor repetate șuruburile se destrâng ducând la căderea lentilelor.

Manevrați ochelarii cu ambele mâini și nu îi așezați pe cap pentru a evita deformarea ramei.

Nu încercați să vă reglați/ reparați produsul acasă. Adresați-vă unui specialist dacă întâmpinați probleme.

PLASAREA ȘI CONFIRMAREA COMENZILOR

Recomandăm tututor purtătorilor de ochelari să plaseze comanda după obținerea prescripției în baza unui consult la un medic oftalmolog sau un optometrist. Vă rugăm să fiți atenți la descrierea produsului iar recomandările legate de montaj/tipul de lentile la anumite rame de ochelari/ochelari de soare să le prezentați magazinului de optică de unde alegeți să achiziționați lentilele.

Comenzile plasate online pe Site-ul www.optivog.ro sunt procesate de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-18:00.

Prin finalizarea comenzii Clientul consimte că toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt complete, corecte și adevărate. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte că OPTIVOG LENS SRL are dreptul să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Optivog (telefonic sau email), pentru confirmarea personală a comenzii. Clienții acceptă că OPTIVOG LENS SRL nu poate fi forțat să livreze o comandă care nu a fost confirmată în condițiile de mai sus.

OPTIVOG LENS SRL va denunța unilateral și va anula automat comanda efectuată de către Client, chiar și fără notificare prealabilă adresată Clientului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte sa poată să pretindă celeilalte daune-interese în urmatoarele cazuri:

- neacceptarea de către banca emitentă a cardului Clientului, a tranzacției.

- datele furnizate de catre Client privind livrarea (adresa, date contact) pe Site sunt incomplete sau incorecte;

-în momentul finalizării comenzii pe site-ul www.optivog.ro, un consultant Optivog va contacta telefonic Clientul pentru confirmarea comenzii și adresei de livrare. Dacă această confirmare nu este posibilă în 24 de ore (clientul nu răspunde la telefon, nu confirmă comanda) , comanda va fi automat anulată.

- activitatea Clientului pe Site poate și/sau produce daune de orice natură de partea OPTIVOG LENS SRL și/sau partenerilor acestuia, clientul are un limbaj sau comportament neadecvat sau abuziv.

- realizarea a două livrari eșuate (colete neridicate, refuzul coletului etc.)

În cazul în care unele produse comandate de către Client printr-o comandă efectuată cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, OPTIVOG LENS SRL va informa clientul asupra acestui fapt și va dispune rambursarea sumelor achitate sau înlocuirea produsului și achitarea diferenței de una dintre părți.

MODALITATEA DE PLATĂ

Pe site-ul www.optivog.ro puteți achita comenzile fie cu cardul direct online, fie numerar, în momentul livrării. 
Pentru plata cu un card bancar vor trebui introduse pe o pagina securizată următoarele date:

- codul cardului ( cele 4 grupe de cifre menționate pe fața cardului); 
- data expirării cardului; 
- codul CVV ( ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripționate pe banda cu semnătura);

Înainte de a finaliza comanda, vă rugăm să verificați dacă toate datele sunt introduse corect. Dacă informațiile furnizate sunt corecte și daca în contul dumneavoastră aveți fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, veți primi un mesaj de aprobare a tranzacției. OPTIVOG LENS SRL nu stochează niciun fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.

În cazul în care renunțați la o comandă efectuată cu plata cu card bancar și în care banca emitentă a cardului dumneavoastră a autorizat tranzacția bancară, suma aceasta va fi rambursată de către OPTIVOG LENS SRL în maxim 15 zile de la data la care OPTIVOG LENS SRL a luat la cunoștiință de acest fapt.

LIVRAREA COMENZII

Livrarea comenzilor plasate pe Site-ul www.optivog.ro se face strict pe teritoriul Romaniei, prin intermediul firmelor de curierat.

ivrarea comenzilor se face strict pe teritoriul Romaniei, prin intermediul firmelor de curierat, în 1-4 zile lucrătoare pentru produsele aflate în stoc. Livrarea este gratuită pentru comenzile mai mari de 200 RON. Pentru comenzile sub 200 RON, livrarea este 15 RON. Dacă termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, OPTIVOG LENS SRL va anunța clientul și îi va comunica termenul estimat pentru finalizarea livrării.

 

În cazul în care coletul prezintă deteriorări vizibile la primire, recomandăm clientului să refuze primirea acestora și să semnaleze imediat acest incident prin e-mail la office@optivog.ro. Orice reclamație ulterioară cu privire la aceste aspecte va fi nulă și nu va putea fi luată în considerare.

Dacă termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, OPTIVOG LENS SRL va anunța clientul și îi va comunica termenul estimat pentru finalizarea livrării. În cazul în care noul termen de livrare nu va fi acceptat de către client, comanda va fi anulată.

Daca informațiile furnizate de către client în legătură cu livrarea sunt incomplete sau incorecte, OPTIVOG LENS SRL nu garantează respectarea termenelor de livrare. Daca în 24 de ore clientul nu va corecta informațiile pentru a se stabili un nou termen de livrare, OPTIVOG LENS SRL își rezervă dreptul de a anula comanda.

RETURUL

Ramele de ochelari/ochelarii de soare/accesoriile se pot returna fără a preciza motivul, în termen de 14 zile. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire cu un alt produs sau rambursarea integrală a valorii. Dacă se dorește înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, consumatorul va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare, în ambalajul și cutia originală, cu etichetele intacte, accesoriile complete, consumabilele originale sigilate și împreună cu toate documentele care l-au însoțit. Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de uzură și nu poate fi vândut ca și produs nou, ne rezervăm dreptul de a refuza produsul și la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Pentru analizarea solicitării de retur/înlocuire, clientul va trimite solicitarea către adresa de e-mail office@optivog.ro urmând a primi un răspuns din partea Optivog în maxim 15 zile de la primirea reclamației.

Nu pot face obiectul renunțării, conform OUG 34/2014, următoarele:

1) Produsele confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

2) Produsele care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

3) Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;

GARANȚIE

Acordarea garanției se referă exclusiv la defecte de fabricație sau vicii ascunse ale lentilelor sau a ramei, sesizate în perioada de garanție și numai în condițiile purtării, păstrării și întreținerii corespunzătoare a acestora. Constatarea defectelor, a naturii și cauzelor acestora este făcută la sediul vânzătorului și/sau după caz, la sediul distribuitorului/producătorului. Pentru analizarea solicitării de garanție, clientul va trimite solicitarea către adresa de e-mail office@optivog.ro urmând a primi un răspuns din partea Optivog în maxim 15 zile de la primirea reclamației. 
Este foarte important să păstrați bonul de casă/ factura, certificatul de garanție, ambalaj/plic, cu care se dovedește că produsul este încă în termen de garanție și a fost achiziționat de la noi, în lipsa lor garanția nu mai poate fi acordată. După analizarea solicitării și confirmarea acordării garanției, produsul va fi înlocuit cu același produs nou sau înlocuirea părților defecte cu altele noi. Dacă produsul defect nu mai este pe stoc, clientul poate opta pentru înlocuire cu un altul similar sau rambursarea integrală a contravalorii. 
Lentilele de ochelari reclamate pentru un defect de fabricație vor fi expediate furnizorului/producătorului, verificate de acesta și doar în baza acceptului acestuia vor fi înlocuite. Garanția lentilelor diferă în funcție de tipul de lentile achiziționate și este oferită de producător.

Este foarte important să păstrați bonul de casă/factura și certificatul de garanție, și după caz, ambalajul original al lentilelor, cu care se dovedește că produsul se află încă în termen de garanție. 
Nu se acordă garanție pentru: 
• Produsele deteriorate din cauza unei folosiri necorespunzătoare sau abuzive, pentru ramele deteriorate, rupte, pierdute, furate, lentile zgâriate, sparte, pierdute, furate sau neutilizate conform instrucțiunilor de folosire. 
• Pierderea ambalajului original al lentilelor. 
• Deformarea, zgârierea, ruperea, crăparea sau orice alt mod de deteriorare apărut în urma montajului necorespunzător în alte magazine decât magazinele OPTIVOG.

LIMITAREA RESPONSABILITĂȚII

Prin crearea și utilizarea Contului, Clientul își asuma răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și este responsabil de activitatea derulată prin intermediul contului său.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului.

OPTIVOG LENS SRL nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura altor Site-uri la care se ajunge prin legături din conținut, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele Site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii acestora.

OPTIVOG LENS SRL nu răspunde de lentilele comandate din alt magazine de specialitate, montate pe ramele de ochelari/ochelarii de soare achiziționați de pe Site-ul www.optivog.ro și nici de montajul realizat în alte magazine decât magazinele OPTIVOG. Deformarea, zgârierea, ruperea, crăparea sau orice alt mod de deteriorare apărut în urma montajului necorespunzător în alte magazine decât magazinele OPTIVOG, atrage după sine pierdea garanției și a dreptului de returnare a produsului. Dacă clientul a achiziționat rama de ochelari de pe Site-ul www.optivog.ro dar lentilele au fost comandate în altă parte, în cazul unei înlocuiri de produs sau restituire de bani, pe baza garanției sau a dreptului de retur, nu ne asumăm răspunderea pentru lentilele comandate în alt magazine decât magazinele OPTIVOG și deja montate, nu oferim bani sau bunuri pentru lentilele achiziționate din altă parte și nici nu ne asumăm răspunderea în nici un fel.

E de datoria clientului să verifice periodic șuruburile ramei de ochelari pentru a evita căderea și deteriorarea lentilelor cât și verificarea pernuțelor în cazul ramelor care au aceste accesorii. OPTIVOG LENS SRL nu răspunde de deteriorarea lentilelor sau accidentelor produse datorate căderii/ruperii /deteriorării acestor accesorii, caderi/ruperi/deteriorări apărute din folosirea necorespunzătoare a produsului, sau din cauza manevrelor repetate. La cerere, putem să trimitem clientului aceste accesorii de schimb, cele originale ramei sau altele de înlocuire, gratuit, cu taxă de livrare.

Nu ne asumăm răspunderea pentru produsele returnate și pierdute/rătăcite/ deteriorare de firma de curierat, care nu ajung în posesia noastră de la client. Produsele rămân proprietatea OPTIVOG LENS SRL până la livrarea și semnarea primirii coletului de câtre client și rămân proprietatea clientului până la livrarea și semnarea primirii coletului de câtre un reprezentant OPTIVOG.

OPTIVOG LENS SRL nu își asumă răspunderea pentru întârzierile firmei de courierat, atâta timp cât noi am depus produsele achiziționate în termenul specificat în confirmarea comenzii.

SOLUȚIONAREA LITIGIILOR

Orice litigiu cauzat de produsele prezentate de Optivog Lens SRL se va soluționa pe cale amiabilă. Pentru soluționarea litigiilor vă rugăm accesați https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO . Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu este posibilă, conflictul va fi soluționat în instanță, în conformitate cu legile române în vigoare.

ȘTERGEREA CONTULUI

Stergerea contului dumneavoastră de pe Site se poate realiza într-una din urmatoarele situații: 
– la solicitarea dumneavoastră, printr-un e-mail la adresa office@optivog.ro; 
– de catre OPTIVOG LENS SRL, ca urmare a încălcării de către dumneavoastră a dispozițiilor prezentului contract;

FORȚĂ MAJORĂ

Nici una din parti nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat. 
Dacă în termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

Prin forță majoră se înțeleg împrejurări care au apărut ca urmare a unor situații, circumstanțe sau evenimente extraordinare, inevitabile, neprevăzute sau orice alt act în afara controlului părților și care este recunoscut de lege ca fiind un caz de fortă majora, cum ar fi: 
– cauze naturale: seisme, cataciclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, devarsări de fluvii, părăsiri de albii, surpări de teren, căderi de copaci, stânci, ninsori abundente sau alte condiții meteorologice nefavorabile bunei desfășurări etc.; 
– cauze umane: starea de război, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revoluții, revolte, greve neautorizate etc.

PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1.1 SC OPTIVOG LENS SRL în calitate de autor, proprietar, administrator al www.optivog.ro, respectă caracterul privat şi securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale fiecărei persoane care vizitează acest Site în scopul efectuării comenzii și pentru informări comerciale referitoare la magazinele noastre și produsele comercializate de noi, în măsura în care v-ați exprimat acordul în acest sens.

1.2 Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, OPTIVOG are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați.

1.3 Scopul colectării datelor: Atunci când ne furnizaţi datele cu caracter personal, OPTIVOG LENS SRL. le poate utiliza în următoarele scopuri declarate, dacă nu se specifica în alt fel: 
- pentru a ne asigura că pagina web este relevantă pentru nevoile dumneavoastră; 
- informarea Clienților/Cumpărătorilor privind situația Contului lor inclusiv validarea, expedierea și facturarea Comenzilor, rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o Comandă, la bunurile și sau serviciile achiziționate, 
- pentru întocmirea actelor financiare legale 
- trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea poștei electronice (e-mail, SMS) 
- de cercetare de piață, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul Clientului/Cumpărătorului.

1.4 Prin completarea datelor în formularul de creare de Cont și/sau de Comandă Clientul declară și acceptă necondiționat ca datele sale personale să fie incluse în baza de date a OPTIVOG și își oferă acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate în scopul prevăzut mai sus la punctul 1.3.

1.5 Prin citirea Documentului ați luat la cunostință faptul ca vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de vă adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

1.6 Dacă doriţi ca datele dumneavoastră personale să fie actualizate sau scoase din baza de date, ne puteţi notifica oricând acest lucru la adresa de email office@optivog.ro.

1.7 OPTIVOG poate furniza datele cu caracter personal ale Clientului altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora și numai în scopurile menționate la punctul 1.3, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de plata/bancare Netopia mobilPay.

1.8 Informațiile Clientului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

1.9 Aveți posibilitatea să utilizați SITE-ul fara să fiți nevoiți să ne furnizați date cu caracter personal. Dacă doriți să efectuați o comandă va trebui să ne furnizați aceste date cu caracter personal. Aceste informații sunt colectate numai atunci când acceptați în mod voluntar și în cunoștință de cauză trimiterea lor către noi.

1.10 În afară de datele cu caracter personal Site-ul nostru colectează în mod automat o serie de informații anonime care ne ajută să analizăm funcționalitatea Site-ul și cum putem să ne îmbunătățim serviciile. Atunci când vizitați Site-ul este posibil ca aceste date despre dumneavoastră să fie colectate și de terți (Google Analytics, Facebook etc.) Acești terți colectează informații și le prelucrează în date statistice despre ce pagini accesați în interiorul Site-urilor, inclusiv adresa IP de la care Site-ul este vizitat. Aceste date anonime sunt colectate cu următoarele scopuri: pentru a îmbunătăți securitatea site-ului, pentru a îmbunătăți uzabilitatea și a vă furniza un serviciu cât mai bun, pentru a primi informații relevante despre serviciile sau produsele de pe site.

1. 11 Cookie: Un cookie este un fișier de mici dimensiuni, în general alcătuit din litere și cifre și care este descărcat în memoria unui calculator (telefon mobil, tabletă, etc), atunci când utilizatorul accesează un anumit Site web. Cookies sunt folosite de cele mai multe Site-uri, inclusiv de www.optivog.ro, ușurând accesul permanent al unui utilizator la Site. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) şi nu poate accesa informaţiile de pe calculatorul/dispozitivul mobil al utilizatorului. Menţionăm că această tehnologie nu conţine programe software, viruşi sau spyware. Sistemul este 100% anonim şi nu conţine nici o informaţie care vă poate identifica personal. 
Utilizăm cookie-urile pentru a face Site-ul mai uşor de utilizat şi pentru a-l adapta mai bine, prin ofertele noastre, la interesele şi necesităţile dumneavoastră. Cookie-urile sunt utilizate şi pentru a mări viteza viitoarelor dumneavoastră activităţi şi experienţe pe Site-ul nostru. Acestea se referă la preferinţele dvs. în materie de confidenţialitate online sau publicitate relevantă. De asemenea utilizăm cookie-uri pentru a compila statistici anonime, cumulate, care ne permit să înţelegem cum utilizează oamenii Site-ul şi pentru a ne ajuta să îmbunătăţim structura şi conţinutul lui, excluzând indentificarea personală a utilizatorului. 
Majoritatea browserelor de Internet sunt setate iniţial pentru a accepta automat cookie-uri. Puteţi modifica setările pentru a bloca cookie-urile sau pentru fi notificat în momentul când sunt trimise cookie-uri către calculatorul sau dispozitivul dumneavoastră mobil (smartphone, tabletă). 
În cazul în care anulaţi cookie-urile pe care le utilizăm, nu veţi mai primi informaţii personalizate atunci când vizitaţi Site-ul www.optivog.ro 
Dacă utilizaţi mai multe dispozitive pentru a vizualiza şi a accesa Site-ul (de ex. calculatorul, smartphone, tableta, etc) va trebui să vă asiguraţi că fiecare browser de pe fiecare dispozitiv este setat astfel încât să corespundă preferinţelor dumneavoastră de cookie.

You have successfully subscribed!
This email has been registered