Ramele Silhouette sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai confortabile si usoare rame produse in toata lumea. Silhouette a luat nastere in 1964, cand Arnold Schmied si Anneliese lanseaza primii ochelari Silhouette, brand care urma ca in scurt timp sa faca cu adevarat istorie, revolutionand industria optica.

In viziunea lui Arnold Schmied si Annaliese, ochelarii trebuiau sa fie mai mult decat un produs care sa corecteze problemele de vedere, trebuia sa fie ceva util, confortabil si elegant care sa se afirme prin stil. Astfel, majoritatea ramelor Silhouette sunt realizate din titan, un material incredibil de usor. foarte elastic si indeteriorabil. "Titan Minimal Art" este prima colectie de rame de ochelari fara cadru, din titan. Ramele din aceasta colectie au o greutate uimitor de mica, doar 1,8 grame. Oriunde in lume, este cunoscut faptul ca ramele Silhouette sunt liderul indisputabil in tehnologia ramelor fara cadru, fiind cu un pas inaintea tuturor in materie de inovatii. 

In anul 1991 Silhouette surprinde publicul larg si stabileste noi standarde in ceea ce priveste functionalitatea, protectie forma si designul in sectorul de ochelari de sport cu brandul autorizat Adidas Eyewear.

Silhouette a fost peste 30 de ani alegerea NASA pentru misiunile in spatiu ca ochelari standard pentru astronauti si este brandul ales de nume mari din domenii precum politica, entertainment sau afaceri. In anul 2015 Brad Pitt poarta rama Silhouette la premiera filmului "The Big Short". 

Punerea impreuna a designului, materialelor si nevoile individuale ale purtatorului intr-un tot armonios este provocarea cea mai importanta pentru acest brand. Silhouette ramane alegerea numarul 1 pentru persoanele care isi doresc o pereche de ochelari discreti, usori, practici si rezistenti, oferind fiecarui purtator un aer sofisticat.