Indiferent daca avem dioptrii sau nu, avem nevoie de lentile care sa ne protejeze de lumina albastra emisa de ecranele digitale. Lumina albastra este prezenta in sursele cu LED-uri si tuburi flueorescente dar si la ecranul laptop-ului, tabletei, smartphone-ului. Aceasta este daunatoare pentru celulele retinei, provocand afectiuni oculare pe termen lung grabind aparitia degenerescentei maculare. Pe termen scurt, lumina albastra poate provoca durere de cap, insomnii, oboseala oculara, ochi iritati sau vedere incetosata.

Lentilele XBlue UV de la Omega Optix previn imbatranirea prematura a ochilor prin filtrarea selectiva a luminii daunatoare, reflecta lumina albastra-violet de 5 ori mai bine decat tratamentul antireflex standard, reduc efectul de stralucire si contribuie la mentinerea starii generale de confort. 

Lentilele XBlue UV sunt recomandate tuturor persoanelor care intra in contact cu dispozitivele digitale, de la adulti care folosesc ecranele calculatoarelor sau laptop-urilor la serviciu, cat si pentru tineri si copii care se joaca pe calculator sau folosesc smartphone-ul.

In plus, lentilele Xblue UV sunt rezistente impotriva zgarieturilor, a murdariei, a prafului si a apei si au 2 ani garantie pe tratament. Lentilele se curata usor si isi pastreaza aceasta proprietate mai mult timp decat o lentila cu antireflex standard. 

Mai multe informatii despre lentilele Omega Optix puteti sa gasiti aici.