Ochii sunt foarte importantanți de aceea, ține de noi să avem grijă să ăi păstrăm sănătoși.Iata câteva sfaturi:

Control oftalmologic regulat.

Indiferent dacă purtăm ochelari sau nu, este important să efectuăm controale oftalmologice regulate pentru a preveni afecțiunile oculare.

Alimentația

Se recomandă consumul de alimente benefice pentru ochi noștrii cum ar fi citricele, cerealele integrale, morcovi, alimente bogate în zinc cum ar fi mazărea, alunele, fasolea, stridiile, carnea roșie slabă sau de pasăre.Beta carotenul este de asemenea o substanță nutritivă care ajuta ochii și se găsește in fructe și legume portocalii sau galbene.Gălbenușul de ouă sau frunzele verzi conțin luteina și zeaxantină care mențin sănătatea ochiilor.

Fă pauze regulate din fața monitorului

Atunci când lucrăm intens in fața calulatorului, ochii noștrii pot simți oboseala sau senzația de uscare în special datorită faptului că nu clipim destul de des.De aceea, este important ca la fiecare 20 de minute să facem o pauză de cel puțin 20 de secunde în care să privim în altă parte.Trebuie sa ne menținem poziția potrivită în fața calculatorului și să ne protejăm ochii cu lentile de protecție.

Lentilele de contact

Dacă ești purtător de lentile de contact, este foare importantă igiena lor.Astfel, atunci când îți pui lentilele este important sa fi curat pe mâini și să nu fi machiată. Suportul lentilelor de contact trebuie curățat, clătit și uscat de fiecare dată când scoatem lentilele din suport, iar acesta trebuie înlocuit la fiecare două-trei luni.Lentilele de contact nu trebuie purtate mai mult decât îți sunt recomandate.

Renunță la fumat

Pe lângă efectele nocive deja cunoscute ale fumatului, fumatul crește riscul de cataractă și poate conduce la acumularea plăcii de aterom în sânge și slabește arterele, fapt care poate duce la deteriorarea retinei și pierderea vederii.

Poartă ochelari de soare

Efectele radiațiilor UV pot fi devastatoare.Pot provoca arsuri ale corneei, cataracta sau cancer al pleoapelor.Este important sa ne achiziționam ochelarii de soare din magazine specializate, nu de la tarabe, care mai mult afectează decât fac bine.

Folosirea adecvată a produselor de machiaj

 Este important să arunci  produsele de machiaj după 3 luni de la deschidere, ca bacterile care se depun să nu îți afecteze ochii. În cazul unei infecții trebuie să arunci imediat produsul  și să  mergi la un consult oftalmologic. Nu este recomandat să împărțim produsele de machiaj pentru ochi cu alte persoane sau să încercăm mostrele din magazine.