Cand porti ochelari, toata atentia este asupra ochilor.Iata cateva sfaturi de make-up in functie de rama ta de ochelari.

1.Ascunde imperfectiunile
Ochelarii pe care ii ai evidentiaza zona din jurul ochiilor de aceea trebuie sa acorzi o importanta maxima acestei zone.Foloseste un anticearcan de calitate cu subtonuri de galben si cu o nuanta mai deschisa decat tenul tau, apoi aplica un strat subtire de pudra translucida pentru a te asigura ca acesta persista pe durata intregii zile.

2.Forma sprancenelor
Fiind o zona care este in centrul atentiei atunci cand porti ochelari, asigura-te ca pastrezi un echilibru intre sprancene si rame. Daca ai ramele groase, accentueaza sparancenele cu un creion sau o pudra speciala. Daca ramele tale sunt subtiri sau in capse, este bine sa nu accentuezi sprancele prea mult.

3.Machiaj pentru miopie
O problema la miopiile mari e ca lentilele dau impresia ca ochii sunt mai mici.Pentru aceasta, trebuie sa te folosesti de cateva trucuri sa lasi impresia ca ochii sunt mai mari. Pentru pleoape alege farduri deschide la culoare, care vor face ochii sa para mai mari.Foloseste rimel, atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare iar pe linia interna a ploapei  inferioare foloseste  un creion alb pentru a creea o privire luminoasa.

 

4.Machiaj pentru hipermetropie

La hipermetropiile foarte mari, lentilele dau impresia ca ochii sunt mai mari.Foloseste farduri mate si culori ca maro, bleumarin sau gri.Nu aplica foarte mult rimel iar creionul dermatograf aplica-l atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara, in linii subtiri. Lentilele ochelarilor oricum vor accentua creionul si conturul va parea mai gros.

5.Textura fardului
Foloseste texturi cremoase pentru ca se intind foarte bine pe pleoapa si astfel vei evita ca particulele de fard sa patrunda in ochi.

6.Eyeliner-ul
Creeaza un echilibru intre rama si contur.Daca rama este groasa, conturul trebuie sa fie mai subtire, mai subtil.Daca rama este subtire sau in capse, poti accentua conturul.

7.Culori
Daca ramele tale sunt mai groase sau inchise la culoare, mergi pe culori deschise care iti vor lumina privirea.Daca porti rame mai subtiri foloseste fardurile in nuante neutre cum ar fi bej, ciocolatiu sau culori mai inchise.