Lentilele de contact colorate au devenit foarte populare in randul vedetelor si nu numai. Acestea ne permit sa ne schimbam culoarea ochiilor pentru un aspect subtil sau un look mai indraznet. Cand decizi sa probezi lentilele de contact trebuie sa te adresezi medicului oftalmolog sau optometristului si sa soliciti un brand cu reputatie si de incredere. Evita lentilele de contact colorate comandate de pe internet. S-au semnalat foarte multe cazuri de infectii oculare grave datorita lor. Lentilele de contact colorate se pot realiza fie pe baza prescriptiei medicale corectand viciile de refractie, fie doar cu scop cosmetic, fara dioptrie si contrar credintelor populare acestea sunt confortabil de purtat si usor de manevrat.


ALEGEREA LENTILELOR DE CONTACT COLORATE
 

Persoanele cu ochii de culoarea deschisa:
Daca ai ochii deschisi la culoare si doresti o schimbare subtila, alege lentile de contact in culori nuantatoare. Scopul lor este de a defini marginile irisului si de a adanci culoarea naturala a ochilor. Pentru un look natural poti opta pentru lentile de contact in nuante de verde sau
gri iar daca doresti o schimbare mai evidenta opteaza pentru lentile de contact in tonuri calde cum ar fi maro deschis.

Persoanele cu ochi de culoare închisa:
Daca ochii tai sunt inchisi la culoare alege lentilele de contact cu tente opace, lentilele de culoare maro sau cele caprui dau ochiilor tai un aspect natural. Pentru o schimbare mai indrazneata alege lentilele de contact in culori vii, cum ar fi violet, verde sau albastru.

Pentru a introduce lentilele de contact in ochi este foarte important sa te speli bine pe maini inainte, cu apa si sapun. Așeaza apoi lentila pe buricul degetului aratator. Evita prinderea lentilei cu unghiile si nu atinge lentila de contact cu obiecte cu muchii tari ( inele, penseta). Plaseaza degetul mijlociu pe centrul pleoapei inferioare si cu degetul aratator de la cealalta mana trage in sus pleoapa superioara. Privind spre lentila, aplica lentila pe zona alba a ochiului. Priveste apoi in jos, da drumul pleoapei inferioare cu grija si apoi pleoapei superioare. Priveste in continuare in jos pentru cateva secunde pentru a permite lentilei sa se pozitioneze.
Cand vrei sa scoti lentilele de contact, priveste in sus, pune aratatorul pe marginea lentilei si trage lentila in partea de jos a ochiului. Prinde lentila intre degete, apoi scoate lentila tinand-o intre cele doua degete. După ce ai scos lentila de pe ochi, clateste-o cu solutie de curatat lentilele si aseaz-o in recipientul umplut cu solutie proaspata. Este foarte importanta igiena lentilelor dupa achizitionare. Lentilele de contact trebuie curatate, dezinfectate si depozitate adecvat pentru a evita contaminarea lor. Intotdeauna, inainte de a manevra lentilele de contact, spala-te bine pe maini cu apa si sapun si sterge-te cu un prosop curat, care nu lasa scame. Acest lucru elimina riscul transferului de murdarie, grasimi si bacterii de pe degetele tale pe lentile si apoi in ochi. Nu imprumuta lentilele de contact colorate prietenilor tai. Purtarea la comun a lentilelor poate favoriza transmiterea bacteriilor daunatoare, ceea ce inseamna un risc ridicat de producere a infectiilor oculare. Nu purta lentilele de contact mai mult decat ti-au fost recomandate sau dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj.