In acest sezon, ne petrecem foarte mult timp in aer liber , in lumina soarelui.E important sa ne protejam ochii impotriva radiatiilor UVA si UVB cu lentile de calitate.

Lentilele cu polarizare

Lentilele cu polarizare sunt lentile ce contin un filtru special  ce permite doar luminii care este orientata vertical sa patrunda in ochi, resping lumina orientata orizontal si reduc efectul de strlucire orbitoare.Lumina soarelui este reflectata in mai multe directii.Razele luminii care sunt reflectate de pe suprafete orizontale( de ex apa, asfaltul, zapada, betonul ,plasticul etc)  creeaza o stralucire deranjanta, obositoare pentru ochi.

Lentilele cu polarizare sunt recomandate persoanelor ce isi petrec mult timp afara, cunducatorilor auto, pescarilor, celor care practica sporturi in aer liber dar si celor cu sensibilitate la lumina puternica.

Pentru cei care nu au nevoie de dioptrie, pe piata se gasesc mai multe tipuri de ochelari cu lentile polarizate, trebuie doar sa fim atenti sa fie o lentila de calitate.

Pentru purtatorii de ochelari, vara si soarele pot fi un adevarat cosmar, pentru ca au de ales intre a vedea bine cu ochelarii dar sa treaca prin disconfortul luminii puternice a soarelui sau sa poarte ochelarii de soare dar sa nu vada bine.Si atunci ce facem? Din fericire, se pot realiza ochelari de soare cu dioptrie.Fie ca alegi una din ramele care sunt deja pentru soare sau alegei orice rama din optica, lentilele de soare cu dioptrie se pot monta pe rama aleasa.Daca alegi o rama care este deja pentru soare recomandam sa alegi ramele care au suruburi de demontare.

Lentilele Essilor Xperior elimina lumina orbitoare in totalitate.Ele contin un filtru special, fabricat din molecule dicroice.Ofera protectie 100% impotriva radiatiilor UVA si UVB, asigura o perceptie naturala a culorilor si o claritate fara egal, indiferent ca e vorba de lentile monofocale sau progresive.Se pot gasi in trei culori clasice : maro, gri si verde-gri si trei culori uniforme noi : blue purple, violet si blue sky, disponibile si in degradee.

Desigur, pentru o calitate superioara si o claritate extraordinara, poti opta pentru aceste lentile chiar daca nu ai nevoie de ochelari de distanta.

Lentilele oglinda

Lentilele oglinda asigura un confort sporit limitand cantitatea de lumina care patrunde in ochi.Essilor E-mirror vine in 9 variante de culori: verde, rosu, portocaliu, albastru, violet, cupru, bronz, argintiu si auriu.Culoarea lentilei nu influenteaza perceptia culorilor .Rezista la zgarieturi si murdarie si ofera protectie 100% a radiatilor UVA si UVB.

Pentru purtatorii de ochelari, in sfarsit soarele nu mai reprezinta o problema !