Alegerea ramelor pentru copii este o misiune destul de grea pentru parinti, mai ales pentru parintii ai caror copii au tendinta de a respinge ochelarii.Iata cateva recomandari pentru alegerea ramelor copiilor:

Marimea:
In alegerea ramei marimea e importanta ca aceasta sa nu limiteze campul vizual al copilului.O rama prea mica il poate obliga pe copil sa se uite peste si sa nu mai priveasca prin lentila.La copiii foarte mici se recomanda ramele cu anouri rotunjite pentru un confort vizual deplin.

Materialul:
Copiii sunt plin de energie, alearga, se joaca, se imping, fac sport.Pentru siguranta lor recomandam sa nu se aleaga o rama din metal ci una din acetat, poliamida, nylon sau cauciuc, rame flexibile.

Bratele:
La o marime corecta a bratelor, acestea nu trebuie sa fie prea lungi pentru ca rama va aluneca pe nas iar daca sunt prea scurte creeaza un disconfort pentru ca genele ajung sa atinga lentilele sau lentilele se aburesc.

Banda elsatica:
Banda elsatica ajuta copilul sa aiba mai multa siguranta asupra ochelarilor.Atunci cand alearga sau se joaca, aceste benzi elastice impiedica ochelarii sa cada.

Stiluri, culori, modele...
Copii refuza adesea sa poarte ochelari.De aceea e important sa ii lasam pe ei sa ne spuna ce le place.Daca le place rama, ii vor purta.E important sa aiba puterea aceasta de decizie, avand in vedere ca el e cel care ii va purta, insa decizia trebuie sa fie in concordanta cu sfaturile si recomandarile opticianului.