In trecut, persoanele care purtau ochelari erau stanjenite de acest fapt. Astazi, ochelarii de vedere sunt foarte la moda iar ramele care se gasesc sunt mai uimitoare ca niciodata. Cele mai celebre case de moda lanseaza in fiecare an colectii de rame de ochelari extravagante, indraznete, foarte chic, create special pentru a atrage toate privirile. Insa, exista persoane care prefera lentilele de contact, in locul ochelarilor de vedere. Tehnologia din ultimii ani a permis lentilelor de contact sa fie foarte confortabile si sa ofere o claritate de neegalat. Tu ce preferi cand vine vorba de claritate si confort ?

Unul din avantajele ochelarilor este acela ca nu exista risc de infectie al ochiului, fata de lentilele de contact care, intretinute necorespunzator, pot produce infectii sau iritatii. In plus, ochelarii pot fi manevrati mult mai usor decat lentilele. Ca si confort, sunt unele persoane care sustin ca este incomod sa porti ochelari. Acest lucru depinde si de materialul din care sunt confectionate ramele, de pernutele acestora in cazul ramelor de metal si de greutatea lentilelor. Pentru un confort sporit, recomandam ramele din titan, cele in capse sau surub si lentilele subtiate.
Per total, costurile sunt mai mici la ochelarii de vedere fata de lentilele de contact avand in vedere ca nu trebuie schimbati atat de des.
Ramele de ochelari din zilelele noastre sunt foarte in trend iar casele de moda vin in fiecare an cu modele inedite, de aceea foarte multi prefera ochelarii in locul lentilelor de contact.

 

Lentilele de contact reprezinta solutia perfecta pentru cei care au nevoie de dioptrie dar nu isi doresc sa poarte ochelari. Avantajul lentilelor de contact este ca acestea ofera un camp vizual mai larg si ofera o claritate inegalabila in special celor cu miopie foarte mare. Sunt foarte utile si in cazul persoanelor care practica sport, ochelarii fiind un accesoriu incomod si mai putin sigur in acest caz. Dezavantajul lentilelor de contact este ca pot fi deranjante daca lucram in mediu cu mult fum sau praf, iar intretinerea lor necesita mai multa atentie si efort decat in cazul ochelarilor.
Costul lor este mai ridicat decat in cazul ochelarilor, deoarece trebuie achiziționate periodic.
In cazul miopiilor forte, lentilele de contact au un avantaj estetic fata de ochelari, care oricat de mult am subtia lentilele si oricat de bine alegem rama de ochelari, grosimea va fi vizibila.