Posted on by Optivog Lens

Cei mai mulți dintre noi petrecem foarte mult timp în fața calulatorului. Ideal ar fi să încercăm să rărim acest obicei. Dacă acest lucru este imposibil, este bine să ținem cont de câteva sfaturi:

Pastrează distanța de lucru:

Trebuie să te asiguri că păstrezi o distanță suficientă între ochi și ecranul laptop-ului sau calculatorului. Cel mai bine ar fi ca ecranul să fie poziționat la o lungime de braț. Această distanță previne oboseala inutilă cauzată de înclinarea sau repoziționarea continuă a capului sau gâtului. Ecranul trebuie să fie plasat direct în față și puțin mai jos de nivelul ochiilor, astfel încât unghiul de vizualizare să nu fie mai mare de 35 de grade.

La smartphone-uri și tablete, o distanță insuficientă între ochi și ecran poate provoca stres ocular, durere și ochi iritați. Asigură-te că păstrezi aceste dispozitive la o distanță sigură de ochi și puțin sub nivelul lor.

Luminozitatea ecranului:

E recomandat să modifici culoarea de fundal albă într-una gri rece și să ajustezi luminozitatea ecranului. Ecranul trebuie curățat frecvent de praf tocmai pentru a reduce efectul de strălucire.
Nu poziționa ecranul în fața ferestrei sau daca nu ai altă posibilitate, trage perdelele sau jaluzelele pentru a evita ca lumina să se reflecte din ecran.
Redu intensitatea luminoasă a corpurilor de iluminat din jur.
Crește dimensiunea fonturilor pentru o definire mai bună a conținutului de pe ecranul laptop-ului.
Poți opta pentru filtre de reducere a luminozității care se pot monta pe ecranele computerelor.
Nu uita de o pereche de ochelari de protectie.