Posted on by Optivog Lens

ochelari de vedere femei

Pentru foarte mulți dintre noi, ochelarii de vedere reprezintă o necesitate. Ei au fost creați pentru a corecta deficientele de vedere dar si de a proteja ochii. Indiferent de viciul de refracție pe care îl ai, fie că este vorba de miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie, ochelarii de vedere se prescriu de către medicul oftalmolog sau optometrist, în urma unei examinări amănunțite și, astfel, primești prescripția pentru ochelari. Vine momentul în care este nevoie să alegem ramele pentru tipul de lentile prescrise, ca să putem avea perechea de ochelari care ne ajută întrega zi să vedem clar. În ziua de astăzi, casele de modă ne oferă rame pentru ochelari în multiple forme, culori și dimensiuni, pentru a se potrivi preferințelor și nevoilor fiecăruia dintre noi. Alegerea unor rame de ochelari poate părea descurajantă, cu atâtea opțiuni disponibile. Totuși, bărbații și femeile au cerințe diferite atunci când aleg ramele de ochelari. În general, bărbații își doresc o ramă sigură, rezistentă iar femeile sunt tentate să aleagă ramele în funcție de design-ul lor, fiind mai mult interesate de aspectul estetic. Desigur aceasta nu este o regula iar pentru că am discutat deja despre alegerea bărbaților când vine vorba de ochelari, în articolul ce urmează discutăm despre ochelarii femeilor, de ce ar trebui să ținem cont și ce sfaturi să urmăm pentru a avea o pereche de ochelari exact așa cum ne dorim.

Alegerea ramelor de ochelari este o misiune destul de dificilă. Este foarte important ca înainte de a ajunge la momentul alegerii ramelor pentru ochelari să ne gândim ce tip de ramă ne-am dori. Dorim o ramă discretă sau ne-ar placea ceva mai îndrăzneț? Preferăm formele clasice sau cele în tendințe? Totuși, e bine să fim putin flexibili în legătură cu noua ramă de ochelari. Sunt modele care ne avantajează și nu sunt deloc cum ne-am imaginat noi să fie.
În alegerea ramei cel mai important este tipul de lentilă și dioptria prescrisă de către medicul oftalmolog sau optometrist. Dacă avem dioptriile foarte mari, specialiștii din optică te vor ajuta să alegi o ramă care să ascundă pe cât posibil grosimea lentilei. Dacă alegem o lentilă fotocromatică e bine să alegem o ramă cu cadre mai înalte, ca lentilele să acopere bine zona ochilor pentru a beneficia de protecția ochilor și a zonei din jurul lor.
Spre deosebire de mulți dintre bărbați, care sunt interesați în principal de confortul și durabilitatea unei perechi de ochelari, cele mai multe dintre femei pun accentul pe aspectul estetic al ochelarilor. Dar chiar dacă un anumit tip de rame de ochelari arată senzațional, e puțin probabil ca ochelarii să fie purtați dacă nu ne oferă un minim de confort. Principalul scop al ochelarilor de vedere este să corecteze defectele de vedere și să ne ajute să vedem clar iar pentru a-i purta întreaga zi ei trebuie să fie confortabili.
Față de modele pentru bărbați, paleta de modele și forme pentru ramele de ochelari pentru femei este mult mai largă, de la ramele cu unghiuri pătrate și dreptunghiulare, la ramele rotunde, "cat eye" sau alte forme deosebite, până la rame fără cadru sau cu cadre parțiale, cu forme ieșite din comun. Modelele sunt mult mai extravagante, mai colorate și cu forme mult mai diversificate. În ceea ce privește paleta de culori, aceasta este extrem de variată, astfel că putem alege ramele care se potrivesc stilului și preferințelor noastre. Alegerea ramei trebuie să fie în concordanță cu culoarea parului, a tenului și a ochilor dar de asemenea să se potrivească și cu stilul nostru de viață. Dacă ținuta ta de regula este una casual, o ramă prea elegantă, cu diferite decorațiuni și aplicații nu este cea mai potrivită alegere. Dacă, de exemplu, ai tenul în nuanțe calde alege ramele în nuanțe de crem, coral, cupru, auriu, portocaliu, bronz sau bej. Dacă fața ta are formă de diamant, pentru a da impresia de o frunte mai lată optează pentru rame mari sau genul "cat eye" sau "butterfly" și sunt de evitat ramele prea înguste. Se poate opta și pentru rame cu decorațiuni în zona sprâncenelor.

Când alegi ramele de ochelari e important să ți cont de sfaturile specialiștilor. Ei te pot ajuta în alegerea ramei ținând cont de tipul de lentile pentru care ai prescripție, de fizionomia feței, de forma nasului, de stilul de viață pe care îl ai. Fiecare este unic în felul său, de aceea unele rame sunt potrivite pentru anumite persoane, iar altele nu. De exemplu, în cazul în care ramele care îți plac sunt prea mari și nu se potrivesc dimensiunii feței, specialistii noștri iți vor sugera același tip de rame dar cu o altă dimensiune a cadrelor, sau, în cazul în care nu sunt disponibile în altă dimensiune, își pot recomanda un alt model similar, de la un alt producător. În cazul în care își place o anumită ramă de ochelari dar aceasta își alunecă de pe nas, specialiștii noștri pot rezolva acest aspect atunci când realizează montajul lentilelor, prin ajustarea modului în care capătul curbat al brațelor se aranjează după urechi. Un alt exemplu este cel în care micile pernuțe de silicon de pe șaua nazală sunt inconfortabile, iar în acest caz ele se pot înlocui sau, dacă acest lucru nu este posibil, ei vor încerca să găsească un model de rame similar, cu pernuțe confortabile. Acestea sunt doar câteva exemple despre soluțiile pe care ți le poate oferi personalul magazinelor noastre în alegerea ramelor pentru ochelari.
Un factor important de care trebuie să ținem cont atunci când ne alegem ramele pentru ochelari este durabilitatea. Deși de multe ori persoanele ignora acest aspect, ar fi bine să ținem cont de el, căci este neplacut să investești în rame care să se rupă dupa câteva luni. Este destul de dificil să facem diferența dintre o ramă de calitate bună și una de calitate slabă, între materialele care se pot zgâria sau deforma ușor și cele rezistente, realizate din materiale de calitate. Specialiștii din magazin sunt cei care știu exact care sunt ramele cu cea mai mare durabilitate deoarece ei se întâlnesc zilnic cu cazuri de reparații și observă problemele întâlnite la anumite materiale și care sunt acele materiale care rezistă cel mai bine în timp, pentru care există puține plângeri sau deloc. De aceea, este bine să le cerem sfatul, căci ei ne pot oferi consiliere avizată și în această privință.
Femeile, de cele mai multe ori sunt cele care aleg sa achiziționeze mai multe perechi de ochelari, considerând ochelarii un accesoriu la modă. Astfel, ele pot să asorteze ramele de ochelari la diferite ținute, în funcție de situație și de evenimentul la care participă. De exemplu, o ramă de ochelari elegantă nu se potrivește cu o ținută sport, atunci când mergem la aerobic, și de asemenea, o ramă de ochelari sport nu se va potrivi la o ținută elegantă, la o rochie de seara sau o ținută business. Indiferent că alegem o singură pereche de ochelari sau mai multe, important este să ne simțim confortabil purtându-i.