Posted on by Optivog Lens

ochelari de vedere barbati

Femeile și bărbații au criterii diferite când vine vorbă despre alegerea ramelor pentru ochelari. Astfel, dacă femeile pun mai mult accent pe aspectul estetic, bărbații sunt mai pragmatici și aleg confortul și durabilitatea. Asta nu înseamnă că stilul și design-ul ramelor de ochelari nu este important pentru bărbați, însă confortul și rezistenta lor este pe primul plan. Unul dintre cele mai importante aspecte îl reprezintă tipul de lentile prescrise de către optometrist. De exemplu, în cazul lentilelor prescrise pentru vederea la aproape, ramele cu cadre mici și înguste sunt mai potrivite, în timp ce pentru lentilele prescrise pentru vederea la distanță ramele pot să fie cu cadre mai înalte. În cazul lentilelor progresive ramele trebuie să aibă cadrele mai mari astfel încât ochii să aibă suficient spațiu atât pentru vederea la distanță cât și pentru vederea la apropiere. În magazinele noastre specialiștii vă pot oferi consiliere și ajutor în alegerea ramelor potrivite pentru fiecare tip de prescripție.

Sunt câteva aspecte pe care bărbații în general le au în vedere atunci când aleg ramele pentru ochelari, pentru a se asigura că acestea sunt confortabile și li se potrivesc. În primul rând, pentru ca rama să nu strangă în partea laterală a capului, ea trebuie să fie suficient de lată iar brațele ramelor trebuie să fie suficient de largi în raport cu fața dar și suficient de lungi. Curbura de la capătul brațelor trebuie să se extindă peste urechi, fără a apăsa pe ele.
Un alt aspect foarte important care asigură confortul unei perechi de ochelari îl reprezintă șaua nazală. Ramele de metal au pernuțe care se pot regla în funcție de forma nasului. Dezavantajul acestor pernuțe este ca în timp, ele se întăresc și devin inconfortabile. Acestea se pot schimba cu altele, din silicon, care oferă un confort sporit. În cazul ramelor de ochelari din acetat acestea trebuie să se potrivească perfect cu forma nasului purtătorului pentru că acestea nu se mai pot regla în această zonă.
Un alt aspect important în momentul probării ramelor pentru ochelari este stabilitatea lor pe nas. Efectuați câteva mișcării ale capului în sus și în jos pentru a testa stabilitatea ramelor. Cu brațele și pernuțele pentru nas ajustate corespunzător, ramele ar trebui să rămână la locul lor, fără să preseze.
Un alt criteriu important pentru bărbați când vine vorba de alegerea ramelor este durabilitatea lor. Ramele din oțel inoxidabil, titan, aluminiu și materiale flexibile, cum este optyl, sunt, în principal, cele care răspund acestei cerințe. Titanul și otelul inoxidabil sunt materiale foarte rezistente și durata lor de viață este mai lungă decât a altor materiale. Titanul este de asemenea și un material ușor, cu 48% mai ușor decât aliajele tradiționale de metal și are o înaltă rezistență la coroziune. Costul ramelor din titan este mai ridicat decât cel al ramelor din alte materiale datorită costului ridicat al materiilor prime (procesul dificil de extracție), costul ridicat și gradul mai ridicat de uzură a echipamentelor folosite la procesare, procedurilor speciale de sudură și lipire, datorită nevoii de muncitori specializați și datorită tehnicii complexe de finisare și colorare. Optyl-ul este un material de plastic termoreactiv, având calități fizice și chimice excepționale care garantează multiple avantaje. Este ușor și confortabil, cu 20% mai ușor decât acetatul sau alte materiale termoreactive. Are efect de memorie: încălzit la 80-120 de grade celsius, optyl-ul se poate adapta la orice fizionomie facială, rama rămanând neschimbată și după ce se răcește. Reîncălzit la aceeași temperatură, optyl-ul revine la forma sa inițială. Este hipoalergenic și neiritant, fiind tratat cu un strat special la suprafață, rezistent la transpirație și cosmetice. Este un material foarte rezistent la temperatură, ochelarii din optyl se pot purta la orice climă, inclusiv la temperaturi extreme.

Când vine vorba despre forma ramelor, cei mai mulți bărbați preferă modelele clasice, care nu ies foarte tare în evidență. O altă formă de rame apreciată de către bărbați este cea cu cadre mai mari, însă este important ca fața să fie proporționată ca dimensiune cu ramele. Bărbații ce își doresc un look mai îndrăzneț, modelul de rame cu cadre rotunde sunt foarte în trend în acest an și merită încercate.
Cei care doresc un stil mai minimalist, pot opta pentru stilul de rame de ochelari fără cadru, cele în capse sau șurub. Îți recomandăm ramele de ochelari Silhouette, recunoscute ca fiind unele dintre cele mai confortabile și ușoare rame produse în toata lumea sau ramele de ochelari ic! Berlin. Acestea sunt create cu o tehnologie revoluționară de prindere, care exclude utilizarea şuruburilor, sudurii sau a lipiciului. Îmbinarea specială a materialelor permite ramelor de ochelari să fie extrem de uşoare, flexibile şi practic indistructibile

Pentru un look fresh sau retro există varianta de rame din acetat. Ușoare și confortabile, acestea sunt disponibile într-o mare varietate de stiluri și culori: subțiri, cu cadre îndrăznețe, în stilul anilor 1950 și colorate pentru a crea un efect unic. Indiferent de modelul ales, e important ca rama de ochelari să fie confortabilă și să se potriveasca cu prescpriția medicală. Unele rame pot ascunde cu succes dioptriile mari și e bine să iei în considerare sfaturile oferite de specialiștii din optică medicală.
Deși bărbații țin cont mai puțin de acest aspect decât femeile, e important ca rama să se potriveasca cu forma feței, culoarea părului, a tenului și a ochilor. De exemplu, dacă ai o fața rotundă, evita ramele cu aceeași formă care nu fac decât să accentueze forma feței. Alege rame dreptunghiulare, în linii drepte, și înguste care subțiază fizionomia. Ochii verzi se potrivesc de minune cu o ramă de ochelari în nuanțe calde sau nuanțe cafenii sau o ramă în nuanțe de prună. Dacă ai ochii verzi îi poți scoate în evidență cu o ramă discretă, în capse sau șurub.
Nu uita, prețul ramei reflectă calitatea materialului, rezistența sa și finețea prelucrării. Achizitioneza-ți o ramă de calitate pe care să o păstrezi și de care să te bucuri mult timp!