Posted on by Optivog Lens

ochelari de vedere

În trecut, persoanele care purtau ochelari erau stânjenite de acest fapt. Astăzi, ochelarii de vedere sunt foarte la modă iar ramele care se găsesc sunt mai uimitoare ca niciodată. Cele mai celebre case de modă lansează în fiecare an colecții de rame de ochelari extravagante, îndrăznețe, foarte chic, create special pentru a atrage toate privirile. Însă, există persoane care preferă lentilele de contact, în locul ochelarilor de vedere. Tehnologia din ultimii ani a permis lentilelor de contact să fie foarte confortabile și să ofere o claritate de neegalat. Tu ce preferi când vine vorba de claritate și confort?

Unul din avantajele ochelarilor este acela că nu există risc de infecție al ochiului, față de lentilele de contact care, întreținute necorespunzător, pot produce infecții sau iritații. În plus, ochelarii pot fi manevrați mult mai ușor decât lentilele. Ca și confort, sunt unele persoane care susțin că este incomod să porți ochelari. Acest lucru depinde și de materialul din care sunt confecționate ramele, de pernuțele acestora în cazul ramelor de metal și de greutatea lentilelor. Pentru un confort sporit, recomandăm ramele din titan, cele în capse sau șurub și lentilele subțiate.
Per total, costurile sunt mai mici la ochelarii de vedere față de lentilele de contact având în vedere că nu trebuie schimbați atât de des.
Ramele de ochelari din zilelele noastre sunt foarte în trend iar casele de modă vin în fiecare an cu modele inedite, de aceea foarte mulți preferă ochelarii în locul lentilelor de contact.

Lentilele de contact reprezintă soluția perfectă pentru cei care au nevoie de dioptrie dar nu își doresc să poarte ochelari. Avantajul lentilelor de contact este că acestea oferă un câmp vizual mai larg și oferă o claritate inegalabilă în special celor cu miopie foarte mare. Sunt foarte utile și în cazul persoanelor care practică sport, ochelarii fiind un accesoriu incomod și mai puțin sigur în acest caz. Dezavantajul lentilelor de contact este că pot fi deranjante dacă lucrăm în mediu cu mult fum sau praf, iar întreținerea lor necesită mai multă atenție și efort decât în cazul ochelarilor.
Costul lor este mai ridicat decat în cazul ochelarilor, deoarece trebuie achiziționate periodic.
În cazul miopiilor sau hipermetropiilor forte, lentilele de contact au un avantaj estetic față de ochelari, care oricât de mult am subția lentilele și oricât de bine alegem rama de ochelari, grosimea va fi vizibilă.