Posted on by Optivog Lens

Vara ne petrecem foarte mult timp în aer liber, în lumina soarelui. E important să ne protejăm ochii împotriva radiațiilor UVA și UVB cu lentile de calitate.

Lentilele polarizante

Lentilele polarizante sunt lentile ce conțin un filtru special ce permite doar luminii care este orientată vertical să pătrundă în ochi, resping lumina orientată orizontal și reduc efectul de strălucire orbitoare. Lumina soarelui este reflectată în mai multe direcții. Razele luminii care sunt reflectate de pe suprafețe orizontale (de exemplu apa, asfaltul, zăpada, betonul, plasticul etc.)  creează o strălucire deranjantă, obositoare pentru ochi.

Lentilele polarizante sunt recomandate persoanelor ce își petrec mult timp afară, cunducătorilor auto, pescarilor, celor care practică sporturi în aer liber dar și celor cu sensibilitate la lumina puternică.

ochelari de soare polaroid

Pentru cei care nu au nevoie de dioptrie, pe piață se găsesc mai multe tipuri de ochelari cu lentile polarizante, trebuie doar să fim atenți să fie o lentilă de calitate.

Pentru purtătorii de ochelari, vara și soarele pot fi un adevărat coșmar, pentru că au de ales între a vedea clar cu ochelarii dar să treacă prin disconfortul luminii puternice a soarelui sau să poarte ochelarii de soare dar să se bucure o vedere clară. Și atunci ce facem? Din fericire, se pot realiza ochelari de soare cu dioptrie. Fie că alegi una din ramele care sunt deja pentru ochelarii de soare sau alegi orice ramă din optică, lentilele de soare cu dioptrie se pot monta pe rama aleasă. Dacă alegi o ramă care este deja pentru ochelarii de soare recomandăm să alegi ramele care au șuruburi de demontare.

Lentilele Essilor Xperior elimină lumina orbitoare în totalitate. Ele conțin un filtru special, fabricat din molecule dicroice. Oferă protecție 100% împotriva radiațiilor UVA și UVB, asigură o percepție naturală a culorilor și o claritate fără egal, indiferent că este vorba de lentile monofocale sau progresive. Se pot găsi în trei culori clasice: maro, gri și verde-gri și trei culori uniforme noi : blue purple, violet și blue sky, disponibile și în variante de degradee.

Desigur, pentru o calitate superioară și o claritate extraordinară, poți opta pentru aceste lentile chiar dacă nu ai nevoie de ochelari cu dioptrie pentru vederea la distanță.

Lentilele oglindă

Lentilele oglindă asigură un confort sporit limitând cantitatea de lumină care pătrunde în ochi. Poți opta pentru ochelari de soare cu lentile oglindă ca cei de mai jos sau în carianta cu dioptrii.

ochelari de soare polaroid

Essilor E-mirror vine în 9 variante de culori: verde, roșu, portocaliu, albastru, violet, cupru, bronz, argintiu si auriu și 4 culori noi: gold pink, fuchsia, liliac și turquoise. Culoarea lentilei nu influențează percepția culorilor. Rezistă la zgârieturi și murdărie și oferă protecție 100% a radiaților UVA și UVB.