Posted on by Optivog Lens

ochelari pentru condus

Aproape toți șoferii sunt deranjați de lumina puternică și resimt senzația de ochi obosiți atunci când conduc, mai ales pe timp de noapte și în condiții de vreme nefavorabilă.

Pe timp de zi vedem diferit decât noaptea. La lumina zilei, vedem clar și percepem culorile. Seara trecem pe modul de noapte, vederea noastră nu mai este la fel de clară și percepem diferit culorile. Vederea la volan ne este afectată mai ales pe timp de noapte, iar trecerea de la lumină la întuneric poate fi deranjantă. Vederea clară este extrem de importantă, mai ales că peste 90% din informațiile pe care le primim în timp ce conducem ne sunt furnizate de ochi. Un studiu realizat în anul 2002 de “Vision Impact Institute” relevă faptul că unul din doi șoferi nu se simte confortabil și în siguranță atunci când conduce pe timp de noapte. Acest lucru este cauzat în principal de lumina puternică și de suprastimularea provocată de lumină. Șoferii se simt orbiți în situații de trafic, mai ales în condiții de trafic intens.

TEHNOLOGIA REFLECT CONTROL - UN NOU NIVEL ÎN TEHNOLOGIA LENTILELOR
Reflect Control este tehnologia de ultimă oră care stă la baza lentilelor de ochelari pentru condus EyeDrive®. Aceasta este soluția completă pentru toți șoferii și este disponibilă chiar și fără prescripție și oferă o combinație unică între stratul de protecție și designul lentilei. Efectele de iritare a ochilor din cauza suprastimulării luminii sunt reduse, iar contrastul este puternic și obiectele apar clare și precise. Cu lentilele de ochelari pentru condus EyeDrive®, reflexia pe timp de noapte este cu până la 90% mai mică decât cu lentilele de sticlă organică obișnuite fără protecţie AR (index 1,6) și cu 57% mai mică decât lentilele de calitate superioară care sunt în prezent pe piață. Astfel, pe timp de zi, lentilele de ochelari pentru condus EyeDrive® se comportă ca niște lentile de calitate superioară, iar atunci când sunt folosite pe timp de noapte, performanța lor este de două ori mai bună. Datorită câmpurilor vizuale largi, cu noua tehnologie șoferii au o bună vizibilitate de jur împrejur, chiar și în momentele critice, cum ar fi în situații de trafic complexe sau când trebuie să-și parcheze maşina în locuri înguste. 

Aceste lentile ajută șoferii să conducă mai relaxați și să ajungă în siguranță la destinație, indiferent de momentul zilei. Datorită controlului reflexiei, a combinației unice dintre designul lentilei și stratul de protecție, performanța lentilelor de ochelari pentru condus EyeDrive® este extraordinară, mai ales pe timp de noapte. EyeDrive® cu tehnologia de control a reflexiei este o inovație comparabilă cu dezvoltarea automobilelor electrice din industria auto. Această soluție inovatoare a fost special concepută pentru a oferi o vedere excelentă pe timp de zi și de noapte, indiferent de condițiile meteo. Este soluția ideală pentru orice sofer care conduce mult și vrea să ajungă în siguranță și relaxat, chiar și după ce parcurge distanțe lungi. Acolo unde lentilele cu strat de protecție antireflex își ating limitele, EyeDrive® și-a dovedit eficiența uimitoare, mai ales pe timp de noapte.

În combinație cu tehnologia Transitions® Xtractive®, purtătorii acestor lentile se pot bucura de o soluție completă pentru a conduce relaxat și în siguranță, în orice condiții. Lentilele EyeDrive® Transitions® Xtractive® se închid cu până la 50% în spatele parbrizului. Chiar și când lumina soarelui este foarte puternică, șoferii se vor simți relaxați și confortabil. Aceasta este soluția ideală pentru toți șoferii, disponibilă chiar și fără prescripție.

Conceptul EyeDrive® este uşor de inteles, deoarece majoritatea șoferilor au experimentat cel puțin o dată o stare de disconfort la nivelul ochilor atunci cand s-au aflat la volan. Este soluția ideala ca o a doua pereche de ochelari pentru condus sau ca o primă pereche de ochelari, excelentă pentru folosirea zi de zi. Lentilele EyeDrive® sunt disponibile în două variante monofocale și în trei variante progresive, Standard şi Pro, pentru a se potrivi nevoilor tuturor purtătorilor de ochelari. Calculat din aproximativ 150.000 de raze de lumină, designul freeform al lentilelor EyeDrive® Pro single vision oferă pe timp de zi o vedere excelentă și fără obstacole până la marginile lentilei. Atunci când sunt purtate pe înserate sau noaptea, dioptriile descrescătoare în partea superioară a lentilei permit o îmbunătățire semnificativă a acuității vizuale mezopice. Lentilele EyeDrive® Pro Progressive sunt optimizate pentru obținerea unor câmpuri vizuale stabilizate și a unei vederi relaxate. Câmpurile vizuale largi pentru vederea intermediară permit o vizibilitate excelentă a sistemului de navigație, a bordului și a consolei centrale.

EyeDrive® îi va convinge pe purtătorii de ochelari de toate vârstele cu proprietățile sale unice.