Machiajul pentru ramele de ochelari

Machiaj pentru ochelari

 

Când porți ochelari toată atenția este asupra ochiilor. Machiajul pentru ochelarii de vedere este unul special și este menit să sublinieze ochii și să creeze o încadrare armonioasă cu restul trăsăturilor. Iată câteva sfaturi de make-up în funcție de rama ta de ochelari.

ASCUNDE IMPERFECȚIUNILE

Ochelarii pe care îi ai evidențiază zona din jurul ochiilor de aceea trebuie să acorzi o importanță maximă acestei zone. Ochelarii au tendința de a scoate în evidență cearcănele. Folosește un anticearcăn de calitate cu subtonuri de galben și cu o nuanță mai deschisă decât tenul tău, apoi aplică un strat subțire de pudră translucidă pentru a te asigura că acesta persistă pe durata întregii zile.

EYELINER-UL

Creează un echilibru între ramă și contur. Dacă rama ta de ohelari este una groasă, conturul eyeliner-ului trebuie să fie mai subțire, mai subtil. Dacă rama este subțire sau în capse, poți accentua conturul.

FORMA SPRÂNCENELOR

Fiind o zonă care este în centru atenției atunci când porți ochelari, asigură-te că păstrezi un echilibru între sprâncene și rame. Sprâncenele trebuie să fie frumos pensate și conturate. Dacă ai ramele groase, accentuează sprâncenele cu un creion sau pudră specială. Dacă ramele tale sunt subțiri sau în capse este bine să nu accentuezi sprâncenele prea mult.

MACHIAJUL PENTRU MIOPIE

O problemă la miopiile mari e că lentilele dau impresia că ochii sunt mai mici. Pentru aceasta, trebuie să te folosești de câteva trucuri să lași impresia că ochii sunt mai mari. Pentru pleoape alege farduri deshise la culoare, care vor face ca ochii să pară mai mari. Folosește rimel, atât pe genele superioare cât și pe cele inferioare și ondulează-ți genele iar pe linia internă a pleoapei inferioare folosește un creion alb pentru a creea o privire luminoasă.

MACHIAJUL PENTRU HIPERMETROPIE

La hipermetropiile foarte mari, lentilele dau impresia că ochii sunt mai mari. Folosește farduri mate și culori ca maro, bleumarin sau gri. Nu aplica foarte mult rimel iar creionul dermatograf aplică-l atât pe pleoapa superioară, cât și pe cea interioară, în linii subțiri. Lentilele ochelarilor oricum vor accentua creionul și conturul va părea mai gros.

TEXTURA FARDULUI

Folosește texturi cremoase pentru că se întind foarte bine pe pleoapă și astfel vei evita ca particulele de fard să pătrundă în ochi. Alege produse de calitate atunci când aplici machiajul. Acestea vor rezista mai mult timp iar produsele contrafăcute sau expirate sunt un real pericol pentru sănătate.

You have successfully subscribed!
This email has been registered