CURĂȚAREA ȘI ÎNTREȚINEREA OCHELARILOR

Pentru a ne bucura de o viață cât mai lungă a noilor noștri ochelari, este important să îi întreținem și să îi curățăm corespunzător. Atunci când lentilele sunt curățate neadecvat, acestea devin tot mai greu de curățat, se pot zgâria sau chiar exfolia. Ține cont de următoarele sfaturi atunci când achiziționezi o nouă pereche de ochelari:

1. Spălați lentilele sub jet de apă călduță și săpun lichid (de mâini sau de vase), clătiți iar apoi ștergeți cu o lavetă moale și curată. Dacă nu aveți posibilitatea să le spălați (sunteți în mașină de exemplu) folosiți produse speciale în acest sens. În magazinele de optică se găsesc soluții speciale pentru îngrijirea lentilelor.

2. Pentru ștergerea lentilelor nu se utilizează șervețele de hârtie, șervețele umede și/sau substanțe chimice (acetonă, spirt, soluție de curățat geamuri sau alte substanțe agresive similare) care pot deteriora tratamentele aplicate.

3. Evitați bazinele cu clor când purtați ochelarii. Clorul poate duce la deteriorarea tratamentelor aplicate pe lentile.

4. Ochelarii nu se așează niciodată cu lentilele în jos pe suprafețe dure, nu se pun în buzunar sau în poșetă fără toc pentru a nu se zgâria sau presa. Este de preferat să îi așezați întotdeauna în tocul lor când nu îi purtați.

5. Evitați așezarea ochelarilor pe bordul autoturismului, în special atunci când sunt temperaturi ridicate. Temperatura ridicată poate să deterioreze tratamentele aplicate pe lentile. Tot din acest motiv, nu intrați cu ochelarii în interiorul saunei.

6. Verificați periodic șuruburile ramelor deoarece din cauza manevrelor repetate șuruburile se destrâng ducând la căderea lentilelor.

7. Manevrați ochelarii cu ambele mâini și nu îi așezați pe cap pentru a evita deformarea ramei.

8. Nu încercați să vă reglați/ reparați produsul acasă. Adresați-vă unui specialist dacă întâmpinați probleme.

Ținând cont de aceste sfaturi vă puteți bucura de o vedere clară și confortabilă cu noii ochelari pentru mult mai mult timp.

You have successfully subscribed!
This email has been registered