Cum alegem ramele copiilor

Alegerea ramelor pentru copii este o misiune destul de grea pentru părinți, mai ales pentru părinții ai căror copii au tendința de a respinge ochelarii. Ramele de ochelari pentru copii respectă morfologia specială a vârstei (suport moale pe nas, obraji rotunzi, urechi fragile, piele sensibilă). Deoarece copiii cresc în mod constant, ramele trebuie să acopere perfect partea superioară a ochiului. Sunt recomandate ramele din plastic, dintr-un material sigur și stabil. Producătorii acestor rame iau în considerare “viața grea” la care sunt supuse ramele pentru copii.Iată câteva recomandări pentru alegerea ramelor copiilor.

MĂRIMEA

În alegerea ramei, mărimea e importantă ca aceasta să nu limiteze câmpul vizual al copilului. O ramă prea mică îl poate obliga pe copil să se uite peste ea și să nu mai privească prin lentilă. La copiii foarte mici se recomandă ramele cu anouri rotunjite pentru un confort vizual deplin.

PUNTEA NAZALĂ

O punte corectă ar trebui să se adapteze perfect formei nasului copilului și să distribuie în mod egal greutatea ochelarilor spre părțile laterale și spre vârful nasului copilului, fără să cadă pe obraji.

DIMENSIUNILE RAMEI LA TÂMPLE

Asigurați-vă că lungimea ramei până la tâmple este potrivită și că nu este prea strânsă în zona tâmplelor copilului.

BRAȚELE

La o mărime corectă a brațelor, acestea nu trebuie să fie prea lungi pentru că rama va aluneca pe nas iar dacă sunt prea scurte creează un disconfort pentru că genele ajung să atingă lentilele.

MATERIALUL

Copiii sunt plini de energie, aleargă, se joacă, se împing, fac sport. Pentru siguranța lor, recomandăm pe cât posibil să nu se aleagă o ramă din metal ci una flexibilă din acetat, poliamidă, nylon sau cauciuc.

STILURI, CULORI, MODELE...

Copii refuză adesea să poarte ochelari. De aceea e important să îi lăsăm pe ei să ne spună ce le place. Dacă le place rama, o vor purta. E important să aibă puterea aceasta de decizie, având în vedere că ei sunt cei care vor purta ochelarii, însă decizia trebuie sa fie în concordanță cu sfaturile și recomandările opticianului. În magazinele noastre veți găsi rame pentru copii cu personajele lor preferate sau super-eroi pentru a-i încuraja pe cei mici să poarte ochelarii. Dacă ochelarii alunecă sau rănesc spatele urechii e timpul pentru ajustare! Copiii resping ramele de ochelari care sunt incomode. Vizitele periodice la optician vor evita aceste mici probleme iar micuțul tău va purta ochelarii cu plăcere.

Programează o consultație  pentru determinarea dioptriilor în magazinele noastre de optică din Arad, Satu Mare, Chișineu-Criș și Negreti Oaș. Vezi aici adresele magazinelor.

You have successfully subscribed!
This email has been registered