Alegerea ramelor de ochelari

În fiecare an cele mai cunoscute case de modă ne surprind cu forme deosebite, extravagante, culori și mărimi la ramele de ochelari, brațe accesorizate cu cristale Swarovski, logo-uri sau perle naturale. Însă o ramă nu este suficient să fie în trend și să arate bine, ea trebuie să se armonizeze cu trăsăturile feței. Este important ca alegerea ramelor să fie făcută în funcție și de dioptrie și de specificațiile din prescripția medicală. În magazinele noastre vei găsi specialiști care vor ține cont de toate aceste aspecte pentru a te ajuta sa faci cea mai bună alegere atunci cand îți alegi rama de ochelari. În articolul ce urmează îți prezentăm câteva sfaturi cu privire la alegerea ramelor pentru a te ajuta să alegi ramele astfel încât să te avantajeze și, eventual, să te ajute să corectezi mici defecte fizionomice.

FORMA FEȚEI ÎN FORMĂ DE INIMĂ

Persoanele cu acest format al feței au fruntea lată, bărbia ascuțită și pomeții proeminenți. Evită ramele groase care nu vor face decât ca bărbia ta să pară și mai ascuțită și pe cele cu partea superioară masivă care vor atrage atenția asupra frunții. Cel mai bine ar fi să optezi pentru o ramă dreptunghiulară sau rotundă, subțire. Ochelarii de tip “cat eye” îți vor accentua zonele menționate mai sus. Celebrități cu același format al feței: Alyssa Milano, Kourtney Kardashian, Taylor Swift, Hayden Pannetiere.

FORMA FEȚEI PĂTRATĂ

Dacă ai o față patrată și o frunte pronunțată ar fi bine să optezi pentru o formă rotundă sau ovală pentru a crea un echilibru a ramelor și ar fi de evitat ramele pătrate care oferă un aspect și mai pătrățos și accentuează trăsăturile dominante. Celebrități cu același format al feței: Sandra Bullok, Jennifer Aniston, Demi Moore, Elton John, Mandy Moore, Lucy Liu, Katie Holmes.

FORMA FEȚEI ROTUNDĂ

Dacă ai o față rotundă evită ramele cu aceeași formă care nu fac decât să accentueze forma feței. Alege rame drepte, geometrice, ramele dreptunghiulare și înguste care subțiază fizionomia. Poți să optezi deasemenea pentru rame tip aviator, sau “cat eye”. Celebrități cu același format al feței: Cameron Diaz, Drew B arrymore, Catherina Z eta J ones, Jill Scott, Kirsten Dunst.

FORMA FEȚEI OVALĂ

Dacă forma feței tale este una ovală poți să spui că ești un om norocos. Persoanele cu fața ovală pot opta pentru aproape orice tip de ramă. Dacă ai forma feței de oval lung poți totuși să optezi pentru rame mai puțin late pentru a echilibra trăsăturile. Celebrități cu același format al feței: Megan Fox, Jenny McCarthy, Penelope Cruz, Eva Mendes, Julia Roberts.

FORMA FEȚEI ÎN FORMĂ DE DIAMANT

Aceste persoane au fruntea și bărbia îngustă în comparație cu maxilarul și pomeții. Pentru a da impresia de o frunte mai lată optează pentru rame mari sau genul “cat eye” sau “butterfly” și sunt de evitat ramele prea înguste. Se poate opta și pentru rame cu decorațiuni în zona sprâncenelor. Celebrități cu același format al feței: Rihanna, Gwen Stefani, Scarlett Johansson.

You have successfully subscribed!
This email has been registered