Alegerea lentilelor de contact colorate

Lentilele de contact colorate au devenit foarte populare. Acestea ne permit să ne schimbăm culoarea ochilor pentru un aspect subtil sau un look mai îndrăzneț. Când decizi să probezi lentilele de contact trebuie să te adresezi medicului oftalmolog sau optometristului și să soliciți un brand cu reputație și de încredere.

Lentilele de contact colorate se pot realiza fie pe baza prescripției medicale corectând viciile de refracție, fie doar cu scop cosmetic, fără dioptrie și contrar credințelor populare acestea sunt confortabil de purtat și ușor de manevrat.

Persoanele cu ochii de culoarea deschisă:

Dacă ai ochii deschiși la culoare și dorești o schimbare subtilă, alege lentile de contact în culori nuanțatoare. Scopul lor este de a defini marginile irisului și de a adânci culoarea naturală a ochilor. Pentru un look natural poți opta pentru lentile de contact în nuanțe de verde sau gri iar dacă dorești o schimbare mai evidentă optează pentru lentile de contact în tonuri calde cum ar fi maro deschis.

Persoanele cu ochii de culoare închisă:

Dacă ochii tăi sunt închiși la culoare alege lentilele de contact cu tente opace, lentilele de culoare maro sau cele căprui dau ochilor tăi un aspect natural. Pentru o schimbare mai îndrăzneață alege lentilele de contact în culori vii, cum ar fi violet, verde sau albastru.

Pentru a introduce lentilele de contact în ochi este foarte important să te speli bine pe mâini înainte, cu apă și săpun. Așează apoi lentila pe buricul degetului arătător. Evită prinderea lentilei cu unghiile și nu atinge lentila de contact cu obiecte cu muchii tari (inele, penseta). Plasează degetul mijlociu pe centrul pleoapei inferioare și cu degetul arătător de la cealaltă mână trage în sus pleoapa superioară. Privind spre lentilă, aplică lentila pe zona albă a ochiului. Privește apoi în jos, dă drumul pleoapei inferioare cu grijă și apoi pleoapei superioare. Privește în continuare în jos pentru câteva secunde pentru a permite lentilei să se poziționeze.

Când vrei să scoți lentilele de contact, privește în sus, pune arătătorul pe marginea lentilei și trage lentila în partea de jos a ochiului. Prinde lentila între degete, apoi scoate lentila ținând-o între cele două degete. După ce ai scos lentila de pe ochi, clătește-o cu soluție de curățat lentilele și așeaz-o în recipientul umplut cu soluție proaspătă. Este foarte importantă igiena lentilelor după achiziționare. Lentilele de contact trebuie curățate, dezinfectate și depozitate adecvat pentru a evita contaminarea lor. Întotdeauna, înainte de a manevra lentilele de contact, spală-te bine pe mâini cu apă și săpun și șterge-te cu un prosop curat, care nu lasă scame. Acest lucru elimină riscul transferului de murdărie, grăsimi și bacterii de pe degetele tale pe lentile și apoi în ochi. Nu împrumuta lentilele de contact colorate prietenilor tăi. Purtarea la comun a lentilelor poate favoriza transmiterea bacteriilor dăunătoare, ceea ce înseamnă un risc ridicat de producere a infecțiilor oculare. Nu purta lentilele de contact mai mult decât ți-au fost recomandate sau după data expirării înscrisă pe ambalaj.

Dacă dorești o schimbare de look poți opta pentru lentilele de contact colorate din sortimentul nostru de aici.

You have successfully subscribed!
This email has been registered